Cauta stiri noi...

vineri, 26 decembrie 2008

IN ANGLIA SE JOACA FOTBAL SI DE CRACIUN


Pe 26 decembrie, in Anglia se disputa una dintre cele mai spectaculoase meciuri ale sezonului. De Boxing Day, britanicii sunt siguri ca se stabileste campioana. AI VREA SA VEZI STEAUA - DINAMO DE CRACIUN?

Boxing Day este una dintre cele mai asteptate zile pentru fanii britanici. Dupa ce sarbatoresc Craciunul, acestia merg la meci. De mai bine de 100 de ani, Premier League programeaza meciuri pe 26 decembrie.

Traditia spune ca in aceasta zi se stabileste campioana Angliei, iar anul acesta, lupta este mai apriga ca niciodata. Liverpool si Chelsea se lupta pentru suprematie insa meciul etapei este la Aston Villa, care intalneste pe Arsenal, in duelul pentru locul 4.

Pe langa asta, s-a dovedit ca meciurile de pe 26 decembrie sunt cele mai spectaculoase, anul trecut marcandu-se nu mai putin de 29 de goluri in ziua de 26.


Meciurile de Boxing Day.

14:45 Stoke City - Manchester United
15:00 Chelsea - West Bromwich Albion
15:00 Portsmouth - West Ham United
15:00 Tottenham Hotspur - Fulham
17:00 Liverpool - Bolton Wanderers
17:00 Manchester City - Hull City
17:00 Middlesbrough - Everton
17:00 Sunderland - Blackburn Rovers
17:00 Wigan Athletic - Newcastle United
19:15 Aston Villa - Arsenal

BRAZILIA IL ATRAGE DIN NOU PE ADRIANO


Problemele par să nu se mai termine pentru atacantul brazilian. Iertat în repetate rînduri de Mourinho, Adriano pare să îşi fi epuizat şansele de reabilitare. Lele Oriali, unul dintre oamenii importanţi de pe Meazza, a confirmat zvonurile care dădeau ca iminentă despărţirea lui Adriano de nerazzurri.

"L-am trimis în Brazilia pentru că vrem să-şi revină. Sper să o poată face. Depinde numai de el, are ultimul cuvînt din punctul nostru de vedere. Pînă pe 15 ianuarie vom şti ce avem de făcut. Am putea să-l mai împrumutăm încă 6 luni în campionatul ţării sale pentru a-şi rezolva toate problemele" a explica Oriali.

joi, 25 decembrie 2008

CFR CLUJ ARE CEL MAI BUN JUCATOR STRAIN DIN LIGA 1


Drept urmare dupa un sondaj al gazetei sporturilor, Dubarbier a fost ales cel mai bun jucator al turului ligii 1. Acesta aratand o forma buna atat in campionat cat si in cupele europene.


TIMISOARA CAUTA ANTRENOR


Finanţatorul Timişoarei, Marian Iancu, munceşte de zor chiar şi de Sărbători pentru găsirea înlocuitorului tehnicianului ceh Duşan Uhrin.

Surse autorizate au dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor că şeful grupării de pe Bega s-ar fi oprit asupra numelui italianului Alberto Cavasin.

CV-ul lui Alberto Cavasin (52 de ani) nu este deloc unul impresionant. A antrenat în carieră doar formaţii de pluton sau din eşaloanele inferioare din Italia, precum Padova,Treviso, Messina, Cesena, Brescia, Lecce, Fano, Ravenna sau Gualdo. Cel mai sonor nume de echipă care s-a aflat sub comanda italianului este Fiorentina, însă gruparea viola evolua în liga a treia la acea vreme!

miercuri, 24 decembrie 2008

VIZITAREA STADIONULUI SI MUZEULUI STEAUA VA COSTA APROXIMATIV 30 LEI


Muzeul Stelei va putea fi văzut de suporteri abia înainte de startul returului şi va fi inclus într-un circuit care va mai include vizitarea terenului, a vestiarelor şi a magazinului oficial.

Deschiderea a fost amanata pentru public pentru ca si restul trofeelor care lipsesc sa fie aduse in vitrine.

Se preconizează ca biletul de intrare să coste aproximativ 30 de lei. Spre comparaţie, dacă vrei să vizitezi muzeul Barcelonei, un tur care include muzeul şi Camp Nou, costă 17 euro. În schimb, abonaţii clubului catalan au gratuitate.

Fondat în anul 1947, Steaua este cel mai galonat club din fotbalul românesc, reuşind să câştige 23 de titluri de campioană, 20 de Cupe, 5 Supercupe, o Cupă a Campionilor Europeni şi o Supercupă a Europei.

FABBIANI DORIT DE RIVER PLATE


Atacantul argentinian, Christian Fabbiani, împrumutat de CFR Cluj la Newell's Old Boys pînă în vară ar putea deveni prima achiziţie a noului antrenor de la River Plate, Nestor Gorosito, numit oficial ieri.

Cotidianul argentinian Ole anunţă mutarea: negocierile sînt avansate, pentru că Fabbiani este exact genul de jucător pe care îl caută River. Un volante, înalt, care să exceleze la loviturile de cap şi să aibă sînge de golgeter. În afară de asta, Fabbiani este recunoscut în America de Sud ca un suporter fanatic al lui River Plate, ceea ce îl pune într-o lumină bună în faţa fanilor.

Deşi River are nume mari în atac, precum Abreu, Falcao, Salcedo sau Rios, a terminat Apertura pe ultimul loc şi a scăpat de la retrogradare doar datorită unei reguli conform căreia echipele retrogradează doar în funcţie de media aritmetică a punctelor acumulate în ultimii ani. Columbianul Falcao ar putea părăsi oricum echipa în această iarnă, făcîndu-i loc lui Fabbiani.

Independiente, care îl vrea şi ea pe atacantul de 25 de ani, a confirmat oferta rivalilor: "Noi am făcut o propunere, păreau încîntaţi cei de la Newell's, dar acum am aflat că a intrat River pe fir".

Fabbiani este împrumutat pînă în vară de cei de la CFR în Argentina, dar pentru că River îl vrea acum, în iarnă, ar putea plăti o compensaţie către Newell's Old Boys pentru a-l transfera mai rapid pe atacant, chiar pînă la finalul acestui an. Cei de la River sînt forţaţi şi de eventualul transfer al lui Falcao la o altă formaţie, dar şi de revenirea pusă sub semnul întrebării a lui Ariel Ortega, împrumutat la Independiente Rivadavia, care cel mai probabil se va întoarce abia la vară.


STEAUA SALVATA DE REGULAMENT


În Statutul federaţiei se specifică în mod explicit că noul regulament, care prevede retrogradarea pentru corupţia pasivă, nu poate fi aplicat în cazul Stelei

Suporterii Stelei pot răsufla uşuraţi. Chiar dacă echipa lor favorită va ajunge din nou pe masa de judecată la forurile FRF în speţa "Valiza cu bani", nu se va putea lua decizia ca Steaua să fie retrogradată. De ce? Pentru că Regulamentul actual, aprobat de Adunarea Generală a FRF, demonstrează în mod clar că gruparea din Ghencea va putea fi judecată doar pe baza vechiului regulament, care prevedea cel mult depunctarea între 6 şi 9 puncte.

Ce spune "Aplicarea în timp"
Articolul 5, care se numeşte chiar "Aplicarea în timp", spune clar în ce mod acţionează punctele din noul regulament. "Regulamentul se aplică faptelor săvîrşite după intrarea sa în vigoare, precum şi faptelor săvîrşite anterior dacă prezentul regulament prevede un regim sancţionator mai favorabil pentru făptuitor", este textul din Statutul FRF.

Vechiul statut: depunctare 6-9 puncte!
Ce spunea vechiul regulament, cel în vigoare la data cînd s-a declanşat scandalul "Valiza"? "Sancţiune cumulativă de: amendă, suspendare pentru persoana în cauză şi depunctarea echipei cu 6-9 puncte".
Noul statut: retrogradare în Divizia B

Ce spune noul regulament, intrat în vigoare în august 2008? Sancţiuni cumulative: penalizare financiară, suspendarea persoanei în cauză şi retrogradarea echipei în eşalonul imediat următor.

Cum sancţiunile actuale sînt mai dure, conform Articolului 5, în cazul în care se va redeschide dosarul "Valiza" la comisiile FRF, acestea vor fi nevoite să judece exclusiv pe vechiul regulament.

CE SPUNEAU ŞEFII FRF

"Mircea Sandu a spus că dacă se va da o sentinţă în cazul , se va redeschide şi în plan sportiv. Retrogradarea pentru astfel de lucruri e în regulament, deci este posibil ca Steaua să fie retrogradată"
Ionuţ Lupescu, director general FRF

"Dacă procesul se va termina rău pentru Steaua şi pentru Gigi Becali, atunci s-ar putea ajunge chiar şi la retrogradare pe linie sportivă. Va fi rău de tot"
Dumitru Dragomir, vicepreşedinte FRF


"Stau şi mă întreb de ce oameni importanţi din structurile de conducere ale fotbalului românesc au putut spune că Steaua va fi retrogradată dacă va exista o condamnare în Instanţă. Regulamentul spune clar că se va judeca după vechiul regulament"
Cătălin Dancu, avocat Gigi Becali

"L-am auzit pe Lupescu spunînd că în maximum un an şi jumătate procesul se va termina şi comisiile FRF vor rejudeca dosarul. E copil, acest proces va dura 3-4 ani uşor, mai vorbim prin 2011-2012"
Cătălin Dancu, avocat Gigi Becali

Depunctarea s-ar aplica acum
Dacă în privinţa pedepsei capitale, Steaua nu mai are emoţii, neputînd fi retrogradată, nu acelaşi lucru e valabil şi în cazul în care s-ar ajunge la depunctare. Indiferent că se va decide să i se scadă 6 sau 9 puncte, sancţiunea s-ar aplica în campionatul în curs de desfăşurare. "Dacă procesul s-ar termina mîine şi FRF ar da 9 puncte penalizare, s-ar scădea din punctajul actual".

Gigi ia dobîndă la cele 1,7 milioane
Cătălin Dancu a explicat şi situaţia sumei de 1,7 milioane de euro, aflată în valiza confiscată la Cluj pe 7 mai. "Banii au fost puşi sub sechestru şi procurorul a decis să-i depoziteze la BCR. A fost opţiunea lui. În momentul în care instanţa va decide ca Becali să-i reprimească, atunci va încasa şi dobînda aferentă din partea băncii", a spus Dancu. Dacă cele 1,7 milioane sînt într-un depozit cu dobîndă la o lună, atunci la fiecare 30 de zile, Becali mai are cîte 68.000 de euro.

"Steaua poate fi exclusă din Europa"
Thomas Giordano, purtător de cuvînt al UEFA, a comentat: "Dacă Federaţia din România va redeschide ancheta şi va lua o hotărîre definitivă împotriva Stelei, clubul ar putea fi chiar exclus din cupele europene". Acelaşi Giordano a precizat, în schimb, că acest proces nu va influenţa candidatura FRF pentru organizarea finalei Cupei UEFA în 2012. "Sînt lucruri complet diferite. Dacă proiectul federaţiei române va fi cel mai bun, atunci va primi finala, fără a se ţine cont de acest scandal", a afirmat oficialul UEFA. Decizia va fi dezvăluită pe 30 ianuarie, la şedinţa Comitetului Executiv de la Nyon. (Theodor Jumătate)

luni, 22 decembrie 2008

DACIA SPONSOR PRINCIPAL AL ECHIPEI UDINESE


Noul sponsor al lui Udinese, Dacia, nu a adus noroc echipei italiene. Udine a pierdut cu 5-1 in deplasarea de la Milan si a coborat pe locul 12 in Seria A.

Cu Dacia pe tricou, Udinese a fost zdrobita de Milan, dar bosii uzinei de la Pitesti sunt fericiti.

Sigla masinii traditionale a Romaniei a fost vazuta de Beckham, Ronaldinho, Kaka si Pato. Poate candva, cine stie, unul dintre acestia isi vor achizitiona, pe langa multimea de limuzine de lux, si o Dacie. Cel mai aproape de Romania este antrenorul lui Milan, Carlo Ancelotti, cel care a fost suprins de presa de scandal cu o amanta de nationalitate romana.

ACTUALUL ANTRENOR AL ECHIPEI CFR CLUJ VA RAMANE SI IN RETUR LA ECHIPA


Maurizio Trombetta a confirmat ieri că va conduce gruparea clujeană şi în 2009

Aflat deocamdată în Italia, în vacanţă, Maurizio Trombetta rămîne antrenorul feroviarilor şi în 2009. "Sînt şi vechiul şi noul antrenor al CFR-ului", a spus, ironic, italianul. "Voi veni în România să discut cu toată lumea. Pînă atunci nu are rost să spun nimic. La sosire voi vedea ce va fi", a spus ieri Maurizio Trombetta. Acesta este aşteaptat pe 7 ianuarie la Cluj.

Preşedintele Iuliu Mureşan declarase cu o zi înainte că italianul va fi păstrat pe banca tehnică a feroviarilor. "95 la sută el va fi antrenor şi în 2009. Avem nevoie de stabilitate. Dacă va lua titlul, va continua şi din vară", a spus oficialul "vişiniilor". Imediat după încheierea turului, Mureşan i-a reproşat făţiş lui Trombetta faptul că a rulat foarte puţini jucători şi că nu a stimulat concurenţa pe posturi. Mai mult, oficialul lui CFR s-a arătat dezamăgit de prestaţia echipei la unele partide din Liga I, oferind drept exemple deplasările de la Braşov şi Tîrgu Jiu şi meciul de acasă cu Gaz Metan Mediaş.

Fanii salută decizia conducerii
Majoritatea mesajelor postate pe siteul www.cfrmania.ro au salutat decizia conducerii de a-l păstra în funcţie pe Maurizio Trombetta. "Cu Trombetta pe bancă putem spera la titlu iarăşi şi la nişte meciuri spectaculoase", spune stalker, completat de suporter cfr: "Mie îmi place Trombetta. E modest, muncitor, aşază jucătorii acolo unde trebuie. Vezi o aşezare, un prim unspreze clar".

"Nu revin în România"
"Căpcăunul" Fabbiani a declarat în presa argentiniană că nu doreşte să revină în România şi că vrea să dea curs ofertei de la Independiente. Fabbiani nu şi-a primit salariul pe ultimele şase luni de la Newell's şi spune că are dreptul legal să plece la un alt club: "Transferul la Independiente mă tentează foarte mult pentru că este un club cu tradiţie şi istorie. Nu vreau să mă întorc în România. Trebuie să-mi întreţin familia şi să muncesc undeva", a motivat Fabbiani.

"Am făcut analiza turului, fără el. El ştia oricum ce-i reproşez. A făcut treabă destul de bună la Cluj. Sînt două sau trei meciuri pe care i le reproşez. Va rămîne la CFR", a completat, aseară, la GSP TV, Iuliu Mureşan.

6 victorii, 3 remize şi 2 înfrîngeri e bilanţul CFR-ului în Liga I cu Trombetta pe bancă

13 goluri
a încasat CFR în tur, avînd cea mai bună defensivă din campionat

DINAMOVISTII MAI BUNI IN APROPIEREA SARBATORILOR


Roş-albii retrăiesc alături de fanii lor copilăria şi dezvăluie ce cadouri i-au marcat

Crăciunul bate la uşă, iar dinamoviştii s-au pus pe povestit. Cum îl aşteptau pe Moşu' în copilărie, ce cadouri au primit, ce emoţii aveau. Savuraţi mai jos amintirile "cîinilor"!

Dănciulescu: "Mă trezeam cu noaptea-n cap, eram curios foc. Eu cred în Moş Crăciun! Strîngeau ai mei cureaua şi îmi luau maşinuţe. Primeam şi banane, ştiţi că pe vremea aia erau scumpe la vedere, le puneam pe şifonier, pe calorifer, ca să se coacă, erau prea verzi".

Niculescu: "Ce vreau de la Moş Crăciun? O ciocolată Poiana, portocale şi sănătate. Glumesc acum, dar pe vremea lu' nea Nicu, cînd venea Moş Gerilă, că aşa era atunci, îmi plăceau bananele alea verzi. Le-am mîncat şi aşa. Mi-aduc aminte de un cadou drăguţ, o trusă de traforaj".

Rednic: "Mă duceam şi eu cu «Pluguşorul», cu «Sorcova» făceam colecţie de cîţi covrigi primeam. De atunci puteam să-mi fi deschis o afacere".

Bratu: "Cînd primeam mingi de fotbal, eram cel mai fericit. Le spărgeam pe maidan cu băieţii".

Lobonţ: "Îmi place să fac cadouri, multe cadouri! Iar tradiţia o respectăm cu sfinţenie, toţi membrii familiei împodobim bradul de Crăciun împreună. Îmi place să pun globuleţele colorate în pom, mereu îmi aduc aminte de copilărie".

Vlad Munteanu, fost dinamovist: "Eram la finuţele mele, fetele lui Mihalcea, anul trecut. Eu, pe post de Moş Crăciun. Era Ajun, am împărţit cadourile, apoi m-am dus în faţa Andreei, m-am aşezat în genunchi, am deschis cutiuţa în care aveam inelul şi am întrebat-o dacă vrea să fie soţia mea! A fost surprinsă, dar a găsit un «Da!»".

infodinamo.blogspot.com

CESINHA SAU KARAMIAN SPRE DINAMO


Brazilianul Rapidului şi armeanul Timişoarei sînt doriţi în mod special în Ştefan cel Mare, iar dinamoviştii spun că vor alege sigur unul din cei doi

Campioana de toamnă e în tratative avansate pentru achiziţionarea unui mijlocaş stînga, în discuţie fiind Cesinha (28 de ani), de la Rapid, şi Artiom Karamian (29 de ani), de la Poli Timişoara! "Unul dintre cei doi va ajunge cu siguranţă în această iarnă la Dinamo. Amîndoi şi-au dat acordul să vină, mai trebuie să cadă la învoială cluburile. Acum rămîne de văzut care poate fi adus mai ieftin, deşi cel mai dorit este extrema Rapidului. E considerat mai iute, mai ingenios, însă e şi mai scump", au spus oficialii din Ştefan cel Mare.

Cît face fiecare
Dinamo ar trebui să le dea 500.000 de euro giuleştenilor pentru Cesinha, Karamian, liber de contract din vară, ar costa tot atît în total, adică bani la semnătură, plus salariul în primul an de contract. Lui Cesinha mai trebuie să i se plătească 200.000 de euro pentru fiecare sezon de angajament. La care se mai adaugă şi un bonus de instalare, care ar mai fi şi el alte 200.000 E. Karamian e mai simplu de adus încă din iarnă, avînd în vedere nu doar situaţia lui contractuală, dar şi relaţia bună dintre oficialii dinamovişti şi cei bănăţeni.

Vor amîndoi!
Cesinha a declarat ieri: "Sînt fericit că Dinamo se interesează de mine, dar eu, sincer, nu ştiu nimic. Poate au vorbit cu impresarul meu. Acum sînt jucătorul Rapidul, ce pot să spun e că sînt mulţumit că deşi echipa mea e-n criză, eu sînt dorit de un club. Oricum, cei de la Rapid nu mai îmi răspund la telefon, chiar dacă mă laudă continuu, iar eu n-am mai fost plătit pe ultima lună". Şi Karamian ar spune "da" unui mariaj imediat cu Dinamo: "Acum aflu de interesul «cîinilor», eu ştiu ce să zic?! Dacă oferta e bună, de ce nu? Mergem unde ne duce viaţa, iar Dinamo e o echipă mare".

3 goluri şi 3 pase de gol a dat Cesinha pentru Rapid în acest sezon, în 16 meciuri de campionat

5 goluri şi 3 pase de gol a avut Karamian pentru Timişoara, în 15 partide de campionat

Alţi doi giuleşteni în vizor: Grigore şi Grigorie
Dinamo mai are alte două ţinte din curtea rivalei Rapid. Una, foarte aproape de realizare: mijlocaşul defensiv Nicolae Grigore! Pe 1 ianuarie intră în ultimele 6 luni de contract şi va putea semna cu "cîinii", totul depinzînd acum de el. "Am auzit şi eu de la TV de interesul lui Dinamo, dar nu pot comenta întrucît nu ştiu detalii", a zis mijlocaşul de 25 de ani. Şi Ştefan Grigorie e aproape de o revenire în Ştefan cel Mare. "Să vedem ce s-o întîmpla în continuare, mai am contract 18 luni cu Rapidul", a declarat fotbalistul de 27 de ani.