Cauta stiri noi...

miercuri, 14 ianuarie 2009

N'DOYE A AJUNS LA DINAMO


Cel mai recent transfer al dinamoviştilor, senegalezul N'Doye de la FC Vaslui, a acordat un interviu savuros înainte de a pleca spre Bucureşti, unde se va prezenta în această seară în cantonamentul de la Săftica. Curajos şi ironic, mijlocaşul de 30 de ani a avut cîteva replici acide, prin care a demonstrat că e sigur pe el şi ştie ce vrea


- Ousmane, ce te-a determinat să vii la Dinamo?
- Am semnat cu Dinamo pentru că nu pot rămâne la nesfârşit la Vaslui. Pentru mine, probabil e calea cea mai bună.
- Ce ştii despre roş-albi?
- Nu ştiu prea multe despre echipa asta, doar ce am urmărit la televizor. Voi afla însă mai multe foarte curând.

"Toţi spun că Bucureştiul e mare, dar eu mă duc des la New York..."

- Ştii vreun jucător din Ştefan cel Mare?
- Nu mă duc la Dinamo să-mi fac prieteni, ci să joc fotbal. Voi da tot ce pot pentru a juca bine.
- Crezi că te vei acomoda în Capitală?
- Toţi spun că Bucureştiul e un oraş mare, dar întotdeauna am stat în oraşe mari. Mă duc de foarte multe ori la New York. E diferit, ce-i drept, dar nu mă interesează oraşul.

"În timpul liber voi face ce vreau!"

- S-a spus că ai fi un jucător indisciplinat...
- Ştiu că la Dinamo e regim drastic, fiecare echipă are un regulament intern, dar eu nu pot să-mi schimb mentalitatea, pentru că sunt doar un jucător de fotbal. În interiorul echipei voi face tot posibilul ca integrarea mea să fie bună, dar în timpul liber voi face doar ceea ce vreau.
- Ai plecat de la Vaslui pentru că te-ai certat cu Viorel Moldovan?
- Voi discuta cu el mai târziu, pentru că nu am acum timp. Nu-l ştiu pe Moldovan, cine este el? Îmi provoacă greaţă. Ne vedem la meciul direct din retur.

STEAUA SI-A LUAT ADIO DE LA MIREL RADOI


Lovitură de teatru aseară, pe piaţa transferurilor: Mirel Rădoi a fost vîndut la Al Hilal! Chiar dacă actele nu au fost parafate, cluburile şi jucătorul au căzut de acord în privinţa tuturor clauzelor. În schimbul căpitanului său, Steaua va încasa 5 milioane de euro plus TVA, iar Mirel va încasa 1,2 milioane de euro în fiecare an din cei 4 pe care-i prevede contractul său cu saudiţii!

Ce a grăbit transferul

Cosmin Olăroiu declarase în urmă cu 10 zile că şi-l doreşte extrem de tare pe Rădoi la Al Hilal, însă nimeni n-a crezut atunci că tranzacţia ar avea vreo şansă de reuşită. Gigi Becali spera să-l vîndă la o echipă importantă din Europa occidentală, "acolo unde valoarea îi dă dreptul să joace". În ultimele 48 de ore însă, lucrurile s-au precipitat.



Oli şi-a pierdut cel mai important om din lot, Khaled Aziz, accidentat într-un meci al "naţionalei" Arabiei Saudite. Întîmplător sau nu, Aziz evolua exact pe postul lui Mirel: mijlocaş central. În acel moment, fostul tehnician din Ghencea s-a dus la şefii clubului şi le-a spus direct: "În locul lui Khaled îl vreau pe Rădoi! E un fotbalist de superclasă şi nu costă o avere!".

Şeicii s-au arătat încîntaţi de idee şi au trimis o ofertă clară: 6 milioane de euro, inclusiv TVA. Becali şi ceilalţi oficiali stelişti au încercat să scoată o sumă mai mare, "nu-l dau sub 10 milioane!", însă, ţinînd cont şi de părerea căpitanului, care s-a săturat să aştepte un răspuns de la Inter Milano sau altă formaţie occidentală, au acceptat în cele din urmă propunerea arabilor. Ştirile Antenei 1 au anunţat de marţi seară transferul!

duminică, 11 ianuarie 2009

BENZEMA CURTAT DE CATRE CEI DE LA MANCHESTER UNITED


Declarat recent netransferabil de conducerea lui Olympique Lyon, Karim Benzema ar putea totuşi să ajungă la Manchester United, echpă dispusă să achite 45 de milioane de euro în schimbul serviciilor sale.

Mutarea ar urma să aibă loc în vară, cînd englezii se vor despărţi aproape sigur de Carlos Tevez. Admirator declarat al lui Benzema, Ferguson le-a cerut oficialilor de pe Old Trafford să scoată din conturi suma cerută de Lyon pentru transferul atacantului francez în vîrstă de 21 de ani. Chiar dacă a declarat că ar prefera Spania, adversarul României din preliminariile pentru Campionatul Mondial nu ar declina nici o propunere tentantă din partea echipei anului 2008 în Europa.

CFR CLUJ, NOI JUCATORI STRAINI


Jucătorii Dario Flores, Agustin Viana şi Paolo Frangipane vor semna cu CFR Cluj contracte valabile pe trei ani şi jumătate, a declarat duminică, agenţiei NewsIn, impresarul celor trei fotbalişti, Marcel Popescu.

"Fiecare dintre cei trei va semna pe 3 ani şi jumătate cu CFR. Dario Flores şi Viana au ajuns deja la Cluj în cursul zilei de sîmbătă, iar Frangipane trebuie să vină şi el luni, pentru că a avut nişte probleme cu cursele de avion. În rest, totul este stabilit şi urmează să semneze. Deocamdată cam aceştia sunt jucătorii care vor veni la CFR Cluj, eu nu mai ştiu de niciun transfer", a declarat Marcel Popescu, care a adăugat că se poartă discuţii şi pentru plecarea unor jucători din Gruia, dar nu a oferit mai multe detalii.

Mijlocaşul argentinian Paolo Frangipane, în vîrstă de 29 de ani, a mai evoluat în cariera sa la Deportivo Espanol (1996-2000), Tigre (2000-2002), Los Andes (2002-2003), Gimnasia de Jujuy (2003-2004), Huracan (2004-2005) Belgrano (2005-2006, 2008) şi Deportivo Cali (2007-2008).

În vîrstă de 24 de ani, Dario Flores (1,84 m) a mai evoluat în carieră pentru echipe precum Penarol Montevideo şi Montevideo Wandererers. Agustin Viana Ache (25 de ani) vine de la formaţia Bella Vista, iar în cariera sa a mai trecut pe la Nacional Montevideo şi Club Atletico Mineiro. Cei doi se vor alătura la Cluj unui alt uruguayan, Alvaro Pereira, achiziţionat în urmă cu şase luni de la Argentinos Juniors.

În afară de cei trei jucători, CFR Cluj a mai achiziţionat în această pauză competiţională un atacant sârb, Rade Veljovic, care a fost primul sosit la formaţia din Gruia.

Sursa: NewsIn