Cauta stiri noi...

joi, 8 ianuarie 2009

ZVONURILE AU DEVENIT REALITATE, DUSAN UHRIN ANTRENOR LA CLUJ


Cehul e hotărît să ducă din nou Clujul în Liga Campionilor

Dusan Uhrin e noul consilier sportiv al campioanei! Principal a fost numit Ales Jindra (35 de ani), ultima oară în liga a II-a din Cehia, la FC Banik Sokolov, iar antrenor secund Alin Minteuan. Toată această strategie a fost făcută întrucît cehul, după despărţirea de Poli Timişoara, nu mai are dreptul să fie antrenor principal al unei alte divizionare A pînă în vară. Totuşi, solicitat pentru un interviu, Uhrin vorbeşte ca un "principal", prefaţînd cîteva dintre mutările pe care le va face la începutul mandatului său. Dusan adaugă că nu va fi o problemă prea mare dacă nu va sta pe bancă la meciurile oficiale, deşi clujenii încearcă să introducă o excepţie în regulament.

- Bună ziua, domnule Uhrin. Ar trebui să vă spun felicitări, nu?
- (rîde) Cam da. Lucrurile sînt destul de clare acum.

- Aţi acceptat oferta CFR-ului...

- Da. Sînt foarte fericit că am fost sunat. Cînd mi s-a propus, m-am gîndit "De ce nu?". Mai aveam două oferte din Rusia, dar au căzut pentru că nu am primit la timp actele de la Timişoara. Pînă la urmă, se pare că nu am pierdut nimic. Pentru mine va fi o mare provocare, un pas care poate însemna mult pentru viitorul meu ca antrenor.

- Vor apărea multe speculaţii. Înseamnă că Marian Iancu a avut dreptate că aţi tratat cu altă echipă.

- Lumea poate să spună ce vrea. Eu vă spun adevărul, anume că prima oară am fost sunat de un oficial al CFR-ului ieri seară (n.r. miercuri). Am mai spus-o. Cît am fost la Timişoara m-am implicat total. Eram pregătit să îmi duc contractul la final, nu să plec.

- Chiar aţi fost surprins de oferta CFR-ului?

- Nu pot spune că am fost surprins. Impresarul meu, Daniel Stanciu, m-a anunţat în ultimele zile că voi primi un telefon de la Cluj. Mă aşteptam.

- Va fi totuşi o situaţie ciudată. Nu puteţi sta pe bancă.

- Acestea sînt regulamentele şi mă voi supune. Mai multe nu pot să spun pentru că nu ştiu cum va arăta exact situaţia, dar se pare că voi sta în tribună la meciurile oficiale. Asta este. Nu-i o mare problemă pentru mine. Pot accepta situaţia asta pînă la vară.

- Vi s-a cerut deja un obiectiv?

- Ce pot să spun în acest moment este faptul că sper să jucăm din nou în Liga Campionilor. Este devreme să vorbesc mai multe, dar vom avea un obiectiv clar: titlul. Voi veni la Cluj în cîteva zile pentru a discuta cu patronul şi cu preşedintele clubului, ca să punem la punct toate detaliile.

"Am foarte puţin timp la dispoziţie şi tare multe lucruri de făcut. Nu voi schimba însă foarte multe. Clujul are jucători valoroşi şi vom merge mai departe împreună"

Dusan Uhrin jr.

miercuri, 7 ianuarie 2009

STEAUA MAI VREA UN JUCATOR STRAIN, PE BENKO DE LA STANDARD!


ProSport anunta ca Lacatus si-a gasit varful de care avea atata nevoie. Pentru a-l aduce in Romania, Steaua va trebui sa negocieze cu Boloni, antrenorul lui Standard, care nu mai are nevoie de masivul atacant croat.

Acesta a jucat la Nuremberg pana in 2008, cand a trecut in Belgia, insa nu a rupt gura targului, fiind in multe randuri rezerva. El a jucat pentru nationala de tineret a Croatiei, si are 2 prezente in cea mare.

"E un jucator exploziv, isi creeaza multe ocazii si probabil este o chestiune psihica de deblocare odata cu inscrierea primului gol", opineaza ziaristul Frederic De Thomas, de la cotidianul La Libre Belgique.

RAPIDISTUL NICOLAE GRIGORE LA UN PAS DE DINAMO


Rapidistul Nicolae Grigore s-a înţeles cu Dinamo, mai trebuie doar ca oficialii giuleşteni să semneze actele de transfer

În condiţiile în care Dan Alexa şi Ousmane N'Doye sînt greu de adus întrucît sînt foarte scumpi, dinamovişti şi l-au fixat drept principală ţintă pe Nicolae Grigore, de la Rapid.

Oficialii din Ştefan cel Mare s-au înţeles cu mijlocaşul de 25 de ani, care a intrat în ultimele şase luni de contract cu formaţia din Giuleşti şi poate pleca pentru numai 25.000 de euro, însă ca totul să fie finalizat este nevoie de iscălitura unui oficial rapidist. "Copos are drept de semnătură, dar nu vrea să se mai asocieze cu clubul, iar Sichitiu nu face nimic fără încuviinţarea lui George", se plîng "cîinii". Roş-albii susţin că, în această săptămînă, Taher şi Copos se vor întîlni pentru a clarifica situaţia din Giuleşti, apoi se vor semna actele pentru transferul lui Nicolae Grigore.

Karamian: "Vin doar împreună cu fratele meu!"
Dinamoviştii au continuat negocierile cu Poli Timişoara pentru Artiom Karamian, însă mijlocaşul de 29 de ani pune condiţii: vine doar împreună cu fratele său geamăn, Arman. Lucru care nu convine acţionarilor din Ştefan cel Mare. "Dacă nu se materializează nimic în străinătate, rămîn la Timişoara cu cea mai mare plăcere", a zis Artiom. "Clar, nu pleacă!", a zis şi patronul Marian Iancu. Totuşi, avînd în vedere relaţiile bune dintre cele două conduceri, nu este exclus ca parafarea transferului să se facă în zilele următoare. (Dana Surulescu)

ALTE ZVONURI IN PRIVINTA ANTRENORULUI LA CFR CLUJ


Iuliu Mureşan a lăsat aseară să se înţeleagă că Uhrin jr. este noul antrenor. Acesta ar putea lucra la Cluj cu tatăl său

Preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a anunţat aseară că la sfîrşitul săptămînii va prezenta noul antrenor al campionilor. Trombetta e istorie, iar Dusan Uhrin jr. se pregăteşte să preia banca tehnică a feroviarilor. Preşedintele clujenilor n-a infirmat în nici un moment posibilitatea ca antrenorul ceh să ajungă la Cluj. "S-a spus că la CFR ar fi haos. Avem toate detaliile puse la punct, cu noul antrenor. Normal că aveam o soluţie, din moment ce am întrerupt colaborarea cu Trombetta. Duminică va conduce primul antrenament", a declarat preşedintele "vişiniilor"

Şeful feroviarilor l-a complimentat apoi pe ceh. "E un antrenor bun, pe care îl apreciez foarte mult. S-ar putea ca noul nostru antrenor să vină din Cehia. O să vedem! Aşteptaţi două zile şi misterul se va dezlega", a mai spus Mureşan. Dacă "vişiniii" nu vor găsi o portiţă în regulamente pentru ca Uhrin să poată sta pe bancă, la Cluj ar putea ajunge şi tatăl cehului, Dusan Uhrin senior (65 de ani), fost selecţioner al Cehiei. Acesta va semna un contract de antrenor principal, în timp ce fostul antrenor al lui Poli Timişoara va ocupa un post în organigrama clubului. "Dacă este vorba de tatăl lui Dusan Uhrin? Nu pot să spun asta deocamdată", a comentat Iuliu Mureşan.

1 milion de euro pentru Deac
Adrian Porumboiu îl vrea pe Deac la Vaslui. Şeful grupării moldovene a făcut o ofertă de 1 milion de euro pentru mijlocaşul stînga al feroviarilor. "Am negociat cu Mureşan pentru Deac. Nu vrem să-l luăm sub formă de împrumut. Cel mai aproape de noi e Ciprian Deac", a declarat Porumboiu la GSP TV.

Pe cale amiabilă
Şefii campioanei şi reprezentanţii firmei "Transilvania Construcţii", cea care a dat în judecată clubul pentru neachitarea unor lucrări efectuate în toamnă la tribuna a doua, au solicitat ieri, Tribunalului Comercial Cluj, amînarea cauzei, pentru a rezolva situaţia. "Am cerut un termen după 20 ianuarie pentru soluţionarea pe cale amiabilă. Pînă atunci se vor regulariza sumele şi se va stabili datoria completă şi se va achita", a spus avocatul Călin Bucerzan, reprezentantul clubului.

"Nu mai vin la Cluj pentru reunirea echipei decît dacă se întîmplă ceva ieşit din comun. Îmi pare rău"
Maurizio Trombetta, fost antrenor la CFR

"Deocamdată nu e nimic concret. M-a sunat cineva de la CFR acum 2-3 zile să mă întrebe de Dusan. A fost doar o discuţie de principiu"
Daniel Stanciu, impresarul lui Uhrin jr.

luni, 5 ianuarie 2009

STEAUA DORESTE ACHIZITIONAREA UNUI BRAZILIAN


Fundaşul stînga de 31 de ani a intrat în ultimele 6 luni de contract cu Porto şi ar putea semna zilele următoare cu roş-albaştrii

Roş-albaştrii continuă să sondeze piaţa portugheză, în căutarea unui fundaş stînga de valoare. După ce s-au interesat de Ronny (Sporting), oficialii Stelei îl au acum în vizor pe Lino Maciel, colegul lui Săpunaru la FC Porto! Intrat în ultimele 6 luni de contract cu gruparea lusitană, Lino poate ajunge în Ghencea fără mari eforturi financiare. Steliştii ar vrea ca sud-americanul să semneze un angajament pînă în vară, cu drept de prelungire pe încă două sezoane, dacă părţile vor fi mulţumite de cum a decurs colaborarea.


AVANTAJELE ACHIZIŢIONĂRII LUI LINO

1. Trupa lui Lăcătuş ar cîştiga un fundaş lateral experimentat, capabil să-l înlocuiască pe veteranul Petre Marin (35 de ani).
2. Preţ scăzut de transfer, circa 200.000 de euro, şi salariu de maximum 180.000 de euro pe sezon.

DEZAVANTAJELE ACHIZIŢIONĂRII LUI LINO
1. Vîrsta destul de înaintată a brazilianului, care va împlini 32 de ani la vară.
2. Faptul că n-a jucat cu regularitate la Porto. Totuşi, el a strîns 14 meciuri în 2008, dintre care 3 în grupele Champions League. A marcat şi un gol, în victoria cu Fenerbahce (3-1), din pasa lui Săpunaru!

CV Dorvalino Alves Maciel "Lino"
Născut: 1 iunie 1977
A jucat la: Corinthians (1997-1998), Sao Caetano (1999), Figueirense (2000, 2002), Sao Paolo (2001-2002, 2004), Bahia (2003), Fluminense (2005), Marilia (2006), Juventude (2006), Academica Coimbra (2006-2007), FC Porto (2007-2009)
Înălţime / greutate: 1,84 m / 73 kg

Se bat cu PAOK
De serviciile lui Lino s-au interesat şi grecii de la PAOK Salonic. Fosta echipă a lui Ilie Dumitrescu se află pe locul secund după terminarea turului şi vrea să-şi întărească lotul în perspectiva eventualei participări în Champions League. "Oferta financiară din Grecia şi cea din România sînt apropiate, încă nu ştiu ce să aleg. Aş înclina spre Steaua, pentru că e o echipă cunoscută în Europa", a mărturisit Lino apropiaţilor.

Ronny: ori definitiv, ori deloc!
În privinţa lui Ronny Heberson, dorit împrumut pe 6 luni, lucrurile s-au complicat. Oficialii lui Sporting Lisabona i-au anunţat pe omologii lor din Ghencea că nu iau în calcul împrumutul brazilianului de 22 de ani, ci vînzarea sa definitivă pe un milion de euro. Cum Becali a spus în nenumărate rînduri că doar pentru un atacant de mare valoare ar scoate din buzunar o sumă importantă, transferul lui Ronny are şanse infime de a se realiza.