Cauta stiri noi...

sâmbătă, 21 februarie 2009

INCEPE RETURUL LIGII I


VINERI 27 FEBRUARIE
Poli Iasi - Universitatea Craiova ora 19:00
Steaua - FC Vaslui ora 20:45
SAMBATA 28 FEBRUARIE
Otelul Galati - Gaz Metan Medias ora 15:00
Farul Costanta - Gloria Buzau ora 17:00
FC Timisoara - FC Arges ora 18:00
Urziceni - FC Brasov ora 20:30
DUMINICA 1 MARTIE
Gloria Bistrita - Rapid ora 15:00
CFR Cluj - CS Otopeni ora 18:00
Dinamo - Pandurii ora 20:30

vineri, 20 februarie 2009

REZULTATE CUPA UEFA SAISPREZECIMI DE FINALA

Zen it St. Petersburg 2:1 VfB Stuttgart
Aston Villa 1:1 CSKA Moscow
Dynamo Kiev 1:1 CF Valencia
Olympiakos Pireu 1:3 St. Etienne
Werder Bremen 1:1 AC Milan
NEC Nijmegen 0:3 SV Hamburg
Sampdoria Genova 0:1 FC Metalist Kharkiv
Paris Saint Germain 2:0 VfL Wolfsburg
Sporting Braga 3:0 Standard Liege
Girondins Bordeaux 0:0 Galatasaray Istanbul
AaB Aalborg 3:0 Deportivo La Coruña
Lech Poznan 2:2 Udinese
FC Copenhaga 2:2 Manchester City
AC Fiorentina 0:1 Ajax Amsterdam
Olympique Marseille 0:1 FC Twente
Sahtior Donetsk 2:0 Tottenham Hotspur

miercuri, 18 februarie 2009

ADRIAN MUTU REMARCAT DE CATRE CEI DE LA UEFA


Site-ul oficial al UEFA l-a inclus pe Adrian Mutu intr-o selectie cu cei mai interesanti fotbalisti care vor evolua in faza 16-imilor de finala din Cupa UEFA.

"Mutu a inscris de sase ori in cursa Fiorentinei catre semifinalele Cupei UEFA din sezonul trecut si spera sa isi ajute echipa sa avanseze si mai mult in acest sezon. Votat cel mai bun jucator roman pentru a patra oara, fotbalistul in varsta de 30 de ani a marcat doar un gol in faza grupelor Ligii Campionilor, dar a fost un pasator ideal pentru partenerul sau Alberto Gilardino", a fost caracterizarea facuta de forul european lui Mutu.

Alaturi de Adrian Mutu, in aceasta selectie au mai fost inclusi David Beckham (AC Milan), Danny (FC Zenit St. Petersburg), Diogo Luis Santo (Olympiacos CFP), Yoann Gourcuff (FC Girondins de Bordeaux), Vágner Love (PFC CSKA Moskva), Adrian Mutu (ACF Fiorentina), Ivica Olić (Hamburger SV), David Villa (Valencia CF), Axel Witsel (R. Standard de Liège) si Ashley Young (Aston Villa FC).

Fiorentina va intalni pe 19 februarie gruparea olandeza Ajax Amsterdam in prima mansa a 16-imilor de finala din Cupa UEFA.
Onlinesport

LUPESCU COMFIRMA "ROMANIA VA ORGANIZA CAMPIONATUL EUROPEAN U19 DIN 2011"


Directorul general al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Ionut Lupescu, a declarat ca Romania a obtinut dreptul de a organiza Campionatul European "under 19" din 2011, pe noul stadion "National" din Bucuresti, informeaza sport.ro

"Vom organiza, in 2011, Campionatul European under 19. Stadionul va fi gata in 2010. Am adus inca o competitie aici si eu cred ca este foarte bine, pentru ca inseamna ca cei de afara ne apreciaza pentru munca pe care o facem", a declarat, marti, oficialul FRF pentru sport.ro

Este a doua competitie fotbalistica atribuita Romaniei dupa ce Comitetul Executiv al UEFA a hotarat, la 29 ianuarie, la Nyon, sa acorde orasului Bucuresti si noului sau stadion "National" dreptul de a organiza finala UEFA Europa League, editia 2011-2012.

Romania a gazduit un ultim turneu international important in 1998, atunci cand s-a organizat, la Bucuresti, turneul final al Campionatului European de tineret.

Mediafax

LACATUS SI BECALI S-AU CERTAT DIN NOU


Marius Lacatus si Gigi Becali nu mai sunt in cele mai bune relatii. Conform cotidianului "Ziua", antrenorul Stelei a cerut doi jucatori in Ghencea, insa patronul ros-albastrilor s-a opus si i-a spus tehnicianului sa se bazeze pe jucatorii care au venit de la Gloria Buzau.

Cei doi ar fi avut o discutie dupa cantonamentul Stelei din Antalya, iar Becali s-a enervat cand Lacatus i-a spus ca si-ar dori un atacant si un mijlocas stanga. Sursa din anturajul finantatorului stelist a povestit, conform "Ziua", ca latifundiarul din Pipera i-a transmis "Fiarei" ca poate pleca daca nu ii convine politica clubului.

"Totul a fost bine pana cand Lacatus i-a spus lui Becali ca ar mai fi nevoie de un atacant si de un mijlocas stanga la echipa, pentru ca Ochirosii nu pare pregatit sa joace titular, iar Kapetanos e singurul varf de atac pe care se poate pune baza, Pedriel si Litu nefiind capabili sa joace titulari la o echipa care sa se bata la titlul de campioana. Atunci a luat foc Becali, care i-a spus lui Lacatus sa-i bage pe tinerii reveniti in Ghencea de la Buzau, ca ei sunt viitorul".

"Lacatus n-a avut ce face si i-a spus ca, in conditiile astea, s-ar putea ca Steaua sa nu castige titlul de campioana. Becali a fost foarte transant! I-a zis ca, daca nu-i convine situatia, poate sa plece, ca mai e ceva timp pana la inceperea campionatului si poate sa numeasca pe altcineva in locul sau. Marius a parut destul de surprins de reactia lui Gigi si a incercat sa stinga un conflict care era gata sa erupa, spunand ca el doar nu garanteaza ca Steaua va lua titlul daca nu i se aduc intariri. Gigi i-a replicat ca si asa nu-l prea mai intereseaza, iar aici s-a incheiat discutia dintre cei doi, pe teme fotbalistice", a spus sursa din anturajul lui Becali.

Onlinesport: A. P.

marți, 17 februarie 2009

IASIUL SI-A TRAS JUCATOR STRAIN


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat, marti, ca atacantul brazilian Leandro da Silva va semna un contract cu gruparea din dealul Copoului.

"Leandro da Silva va semna cu Poli Iasi. Tanarul atacant brazilian a fost in cantonament cu echipa in Antalya, unde a fost folosit in cateva jocuri amicale de antrenorul Cristiano Bergodi, iar acesta s-a declarat multumit prestatiile jucatorului, care poate juca si pe postul de mijlocas stanga. Leandro este un jucator de viitor, care poate fi o solutie pentru atacul nostru", a spus Sorin Boca.

Leandro Mariano Da Silva, care este jucator liber de contract, are 19 ani si a evoluat ultima data la formatia de liga a doua din Cehia, FK Siad Most.

Mediafax

luni, 16 februarie 2009

STEAUA A REVENIT SIN TURCIA


Delegatia echipei Steaua a sosit in tara sambata, in jurul orei 21:30, din Turcia, unde ros-albastrii au sustinut al doilea cantonament al iernii, dar atat fotbalistii, cat si staff-ul tehnic au refuzat sa dea declaratii reprezentantilor mass-media.

Singurul care a facut declaratii a fost ofiterul de presa Catalin Fainisi, care a tinut sa precizeze motivul pentru care ros-albastrii refuza dialogul cu presa la sosirile sau venirile din strainatate. "Steaua este un club mare. Noi nu dam declaratii pe aeroporturi. Avem sponsorii nostri, avem o imagine si nu facem astfel de lucruri. Cina da declaratii pe aeroport este amendat. Asta este politica noastra", a anuntat Fainisi.

In cel de-al doilea stagiu de pregatire al iernii Steaua a disputat cinci partide de verificare in care a obtinut doua victorii, doua remize si o infrangere. Rezultatele pe care ros-albastrii le-au inregistrat in cantonamentul din Antalya au fot urmatoarele: Steaua-Slovan Bratislava 1-1; Steaua-Hajduk Split 1-0; Steaua-Aalborg 0-1; Steaua-FC Moscova 2-1; Steaua-FK Rudar Pljevlja 1-1.

TIMISOARA A DISPUTAT DUMINICA ULTIMUL AMICAL


FC Timisoara a disputat duminica ultima partida amicala din turneul de pregatire de la Marbella cu ocupanta primei pozitii in clasamentul din Danemarca, Brondby IF, meci transmis in direct de onlinesport.ro

90' Final de partida

86' Atac prelungit al danezilor incheiat cu un sut al lui Lorentzen peste poarta

83' Din nou bara pentru Timisoara, de aceasta data Goga zguduind transversala cu un sut din 6 metri dupa o pasa de la Rusic

77' Imensa ocazie a Timisoarei, mingea lovind transversala dupa o lovitura libera executata de Arman Karamyan


76' Rusic este aproape de gol, insa lobul sau din interiorul careului este reprins de portar

73' Baba scoate in corner un sut periculos de la 16 metri

73' Scutaru este inlocuit cu Borbely
71' GOL Brondby. Contraatac al danezilor la capatul caruia Jensen marcheaza cu un sut de la 18 metri

65' Corner pentru danezi acordat de Scutaru

61' Si Timisoara beneficiaza de o faza fixa de la 25 de metri. Bate Curtean insa peste poarta

59' Lovitura libera petnru Brondby. Executa Kristiansen, dar Baba scoate in corner

55' Curtean intra in locul lui Amuneke

54' Din nou Baba iese in evidenta cu o interventie la sutul lui Elanga

53' Baba retine fara probleme un sut al marcatorului singurului gol de pana acum, Rasmussen

49' Imensa ocazie a timisorenilor. Rusic suteaza din apropiere, portarul danez respinge mingea tot la el, insa sutul trece alaturi

46' Incepe repriza a doua. La Timisoara au intrat Goga si Baba in locul lui Vrsic si Taborda

45' Finalul primei reprize

43' Lovitura libera periculoasa pentru danezi, mingea ajunge la Dehli care suteaza din 10 metri, insa
Taborda respinge

42' Meciul si-a mai pierdut din instensitate. Timisoara este in cautarea egalarii

37' Abiodun isi incearca norocul cu un sut de la 25 de metri, care trece foarte aproape de poarta daneza

33' O noua mare ocazie a banatenilor. Abiodun centreaza pana la Amuneke, care trimite cu capul din 8 metri peste poarta

31' GOL Brondby. Rasmussen marcheaza cu un sut din 6 metri, dupa o centrare de pe partea dreapta

29' Mare ocazie a Timisoarei. Bonfim paseaza la Arman Karamyan care suteaza din marginea careului, dar portarul danez retine

28' Lovitura libera pentru Brondby executata slab. Abiodun respinge si-si pune echipa pe contraatac, dar portarul Andersen respinge din fata lui Bonfim

22' Scutaru se accidenteaza usor intr-un duel cu un adversar si are nevoie de ingrijiri

19' Brondby se mentine in ofensiva si ameninta prin Rasmussen poarta lui Taborda, dar portarul retine cu siguranta

16' Timisoara beneficiaza de o noua lovitura de colt, danezii resping si pleaca pe contraatac, insa Taborda retine mingea fara probleme

15' Atac frumos al Timisoarei prin Amuneke care depaseste un adversar, intra in careu si suteaza din unghi la coltul scurt, insa portarul danez respinge

13' Danezii au o prima actiune periculoasa prin Holmen, insa Taborda este la pe faza si intervine

7' Timisoara beneficiaza de un nou corner, ramas insa fara urmari

5' Vrsic executa o lovitura de colt respinsa de danezi pana la Aldana aflat la 30 de metri,acesta sutand peste poarta

3' Sut curajos al lui Bonfim de la 30 de metri, peste poarta adversa

1' Arman Karamyan incearc primul sut spre poarta danezilor, insa mingea trece alaturi

1' Incepe meciul

FC TIMISOARA: 99. Taborda, 2. Bonfim, 16. Luchin, 14. Aldana, 20. Maxim, 31. Abiodun, 13. Scutaru, 8. Vrsic, 19. Rusic, 11. Arman Karamyan, 23. Amuneke.

BRONDBY: 16. Andersen, 3. von Schelbrugge, 6. Holmen, 9. Farnerud, 11. Morten Rasmussen, 19. van der Schaaf, 20. Gislason, 23. Krohn-Deli, 27. Kristiansen, 29. Wass, 31. Elanga.

NEAGA A MARCAT IN AZERBAIDJAN


Fostul atacant al Stelei, Adrian Neaga, a marcat primul sau gol in Azeribaidjan, pentru formatia FC Neftci Baku.

Adrian Neaga a contribuit decisiv la victoria lui Neftci, scor 2-1, cu Standard Baku, prin golul reusit in minutul 33.

Fostul international roman a ramas liber in aceasta iarna si a semnat un contract valabil pe un an si jumatate cu Neftci Baku.

La formatia din Azerbaidjan evolueaza si un alt fotbalist roman, Marian Aliuta.
Onlinesport

LUI RADOI II MERGE DE MINUNE LA AL HILAL


Al-Hilal, echipa la care evolueaza si Mirel Radoi, s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei Coroanei Regelui, dupa ce a castigat cu 2-0 meciul cu Al-Watani.

Mirel Radoi a fost titular si a avut din nou o evolutie foarte buna. In prima repriza, fostul capitan al Stelei a executat putin este poarta o lovitura libera, in minutul 15, iar in minutul 31 a sutat violent in bratele portarului celor de la Al-Watani.

Fotbalistul de 6 milioane de euro i-a oferit in minutul 34 un assist perfect lui Al-Qahtani, cu o diagonala de 40 de metri, dar atacantul formatiei lui Cosmin Olaroiu a ratat de putin tinta, printr-o lovitura de cap.

Al-Hilal s-a impus in cele din urma cu 2-0, prin golurile lui Yasser Al-Qahtani, din minutul 72, si cel al lui Christian Wilhelmsson, din minutul 90. Echipa lui Radoi a incheiat meciul in inferioritate numerica, Mohammed Nami vazand cartonasul rosu in minutul 75.
Onlinesport

INTER A CASTICAT DERBIUL CU MILAN


Cu Cristi Chivu 90 de minute in teren, campioana Italiei Internazionale Milano a castigat, duminica seara, derbiul local cu rivala AC Milan, scor 2-1 (2-0).

Adriano a deschis scorul pentru trupa lui Jose Mourinho in minutul 30, iar Dejan Stankovic a majorat avantajul gazdelor cu doua minute inaintea pauzei.

Pentru Milan a redus din diferenta Alexander Pato in minutul 71.

A 270-a editie a derbiului orasului Milano a reprezentat ultima sansa pentru echipa pregatita de Carlo Ancelotti pentru a se apropia de liderul Inter si a mai spera la scudetto.

Prezent pentru a 55-a oara in marele meci cu Inter, capitanul milanez Paolo Maldini a primit un mesaj surprinzator din partea fanilor adversi, suporterii nerazzurrilor afisand mesajul: "Timp de 20 de ani ai fost rivalul nostru, dar in viata intotdeauna ai fost corect".

Meciul dintre cele doua echipe s-a jucat cu casa inchisa, fiind ocupate 80.018 din scaunele stadionului San Siro.

Primul gol al meciului a fost marcat de brazilianul Adriano cu mana, atacantul brazilian reluand mingea cu bratul drept dupa o centrare venita de la fundasul lateral Maicon.

Inter si-a majorat avantajul putin inaintea pauzei, cand Ibrahimovic si Stankovic au prins pe picior gresit apararea Milanului. Muntari a centrat de pe stanga, Ibrahimovic l-a depasit cu usurinta pe Kaladze si a pasat in careu la Stankovic, iar mijlocasul sarb l-a invins pe Abbiati cu un sut in forta.

Sperantele Milanului au fost reaprinse in minutul 71 de Pato, acesta marcand cu un sut din centrul careului, dupa o faza creata de Ronadinho si Janukulovski. Brazilianul i-a pasat cehului in stanga, iar acesta a intors balonul in centru pentru reluarea lui Pato.

Inter: Julio Cesar; Maicon, Samuel, Chivu, Santon; Zanetti, Cambiasso, Muntari (Maxwell 88); Stankovic (Burdisso 83); Ibrahimovic, Adriano (Vieira 79)

Milan: Abbiati; Zambrotta, Maldini, Kaladze (Senderos 77), Jankulovski; Beckham (Inzaghi 57), Pirlo, Ambrosini; Seedorf, Ronaldinho; Pato

Meciul a fost arbitrat de Roberto Rosetti, central care a gresit nepermis la golul cu mana marcat de Adriano.

Onlinesport

RAUL CEL MAI BUN MARCATOR DIN ISTORIA REALULUI


Capitanul lui Real Madrid, Raul Gonzalez Blanco, a devenit cel mai bun marcator din istoria formatiei, cu 309 goluri, dupa ce a inscris duminica de doua ori in victoria cu Sporting Gijon, scor 4-0, si l-a devansat astfel pe fostul recordman, legendarul argentinian Alfredo di Stefano.

Raul a acumulat in urma acestor doua goluri de pe El Molinon 309 goluri, depasind recordul de 307 reusite ale lui Di Stefano, astazi in varsta de 82 de ani.

Real Madrid a invins duminica in deplasare pe Sporting Gijon, scor 4-0 prin golurile lui Raul (15 si 76), Huntelaar (37) si Marcelo (49).

Atat Huntelaar, venit la Madrid in aceasta iarna, cat si brazilianul Marcelo, au inscris primele lor goluri pentru formatia madrileana.

La 31 de ani, Raul a devenit in acest sezon cel mai tanar jucator din istoria campionatului spaniol care atinge borna de 500 de meciuri oficiale disputate. Doar cinci jucatori au mai reusit in Primera sa treaca de borna 500: Zubizarreta (622), Eusebio (543), Buyo (542), Sanchis (524) si Soler (504).

In doua randuri golgheterul Primerei Division (1998-1999 cu 25 de goluri si 2000-2001 cu 24 reusite), spaniolul este si golgheterul all-time al Ligii Campionilor (64 de goluri, cu 4 mai multe fata de colegul sau Ruud van Nistelrooy) si cel mai bun marcator din cupele europene cu 66 de reusite (cu un gol in plus fata de urmatorul clasat, Filippo Inzaghi, de la AC Milan).

Raul este si detinatorul recordului de goluri la nationala Spaniei, cu 44 marcate in cele 102 meciuri in care a jucat.

Raul Gonzalez Blanco, un produs al juniorilor marii rivale de la Atletico, a debutat la Real Madrid in 1994, pe cand avea doar 17 ani.

NewsIn

MUTU FACE O PARTIDA EXCELENTA IN MECIUL CU GENOA


Prestatia atacantului echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, care a marcat toate cele trei goluri ale formatiei sale in remiza, scor 3-3, de pe terenul gruparii Geonoa, in etapa de duminica din Serie A, a fost apreciata de presa din Italia, site-ul fiorentinanews.com considerand-o chiar de nota 10.

"Nota 10 pentru Mutu, mai putin nu poate fi dat unui asemenea «Fenomen». O tripla nebuna ca frumusete si importanta. Acel ultim gol a lui Mutu din minutul 90+3 ar putea schimba intreg sezonul pentru Fiorentina", scrie fiorentinanews.com.

Atacantul Adrian Mutu a marcat cele trei goluri ale echipei Fiorentina in meciul terminat la egalitate, duminica, in deplasare, scor 3-3, cu Genoa, in etapa a XXIV-a a campionatului Italiei. Mutu a marcat din penalti, in minutul 60 si apoi in minutele 80 si 90+4 si a izbutit sa scoata un punct pentru Fiorentina, din deplasare, de la formatia Genoa, care conducea la un moment dat cu scorul de 3-0.

Site-ul fiorentina.it, care il noteaza pe internationalul roman cu 9 pentru jocul reusit la meciul Genoa-Fiorentina, considera ca Mutu a demonstrat, mai ales in partea secunda, ca este un mare campion: "In repriza a doua si-a adus aminte cine este, un mare campion care poate decide de unul singur o partida. In fapt a marcat trei golul si a adus de unul singur un punct de aur pentru Fiorentina".

Aceeasi nota a primit varful de atac roman si din partea site-ului violaplanet.com, care noteaza ca s-a vazut in aceasta intalnire ca Mutu este inima gruparii din Florenta. "Mutu este inima Fiorentinei, a marcat trei goluri care vor cantari foarte greu in lupta pentru un loc in Liga Campionilor. Mutu revine usor-usor la conditia fizica ideala, iar rezultatele au fost deja evidente pentru toti. Mutu este indispensabil pentru aceasta echipa", scrie site-ul italian.

Agentia Datasport apreciza ca cele trei goluri marcate pentru Fiorentina de jucatorul roman mentin echipa viola in duel cu formatia Genoa pentru unul din locurile pentru preliminariile Ligii Campionilor. In vreme ce calciotoscano.it noteaza ca atacantul roman este practic singurul jucator care a facut cadou gruparii din Florenta acest rezultate de egalitate nesperat. "Mutu a fost cel care a obtinut remiza pentru Fiorentina la Genoa, acest lucru nu poate fi negat. Fotbalistul roman a izbutit toate cele trei goluri care au adus aceasta remiza incredibila pentru echipa sa", specifica calciotoscano.it.

De asemenea, site-ul firenzeviola.it scrie ca internationalul roman a demonstrat inca odata ca este fotbalistul determinat al formatiei Fiorentina si intre primi cinci jucatori din campionatul italian. "La Fiorentina exista Adrian din Calinesti, fenomen pe teren dar si in caracter. Trei goluri pe arena din Genoa nu se marcheaza din intamplare. Mutu este jucatorul cel mai bun din aceasta echipa a Fiorentinei si, de asemenea, poate fi pus printre primii 4-5 cei mai decisivi campioni din Serie A. Cu el pe teren Fiorentina este si va fi intotdeauna o echipa mare, cu o buna sansa de a se lupta pentru un loc de Liga Campionilor si cine stie ...", noteaza site-ul suporterilor gruparii din Florenta.

Atacantul Adrian Mutu a marcat cele trei goluri ale echipei Fiorentina in meciul terminat la egalitate, duminica, in deplasare, scor 3-3, cu Genoa, in etapa a XXIV-a a campionatului Italiei. Mutu a marcat din penalti, in minutul 60 si apoi in minutele 80 si 90+4. La al doilea gol al Fiorentinei, Mutu a executat o lovitura libera si mingea a lovit zidul de jucatori, iar apoi a intrat in poarta inainte sa fie atinsa de Gamberini.

Mediafax

duminică, 15 februarie 2009

PENTRU DINAMO CLAUDIU NICULESCU PARE A FI UN CASTIG


Cel mai prolific jucător al lui Dinamo din această iarnă este Claudiu Niculescu, atacantul revenit în Ştefan cel Mare la sfîrşitul turului de campionat marcînd deja cinci goluri pentru alb-roşii în meciurile amicale, aproximativ 30 la sută dintre reuşitele acestora în 2009.
Niculescu se anunţă a fi principala armă a dinamoviştilor în lupta pentru titlu din acest retur, alături de Nicolae Mitea, şi el marcator a patru goluri în cele şase partide amicale disputate.

REZUMATUL AMICALELOR AL ECHIPEI STEAUA BUCURESTI


Steaua întîlneşte în ultima partidă amicală a stagiului de pregătire din Antalya formaţia Rudar Pljevlja, ocupanta locului 4 în campionatul din Muntenegru. În această iarnă, roş-albaştrii au disputat şapte partide de pregătire, cîştigînd patru dintre acestea, terminînd două la egalitate şi fiind învinşi într-o singură partidă, cea cu danezii de la Aalborg.

CRISTI CHIVU ESTE ANUNTAT TITULAR IN PARTIDA CU AC MILAN


Căpitanul naţionalei României, Cristian Chivu, este dat de presa italiană în primul 11 pe care Jose Mourinho îl va trimite în teren diseară la derby-ul oraşului Milano, Inter - AC Milan.
Chiar dacă a acuzat unele probleme medicale în ultimele săptămîni, Chivu este total recuperat şi, cel mai probabil, va fi pe teren încă din primul minut la jocul de pe Meazza.